Frans: een paspoort voor de toekomst

Op het CSG Winsum wordt nog Frans gegeven !

Na eerst een basis te hebben gelegd, wordt in de brugklas regelmatig aan spreekvaardigheid gewerkt. Je wilt toch een taal leren om deze te kunnen spreken!

Veel mensen gaan op vakantie naar Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Canada of één van de vele andere landen waar Frans gesproken wordt. Ook komen er Franstalige mensen in Nederland. Het aantal mensen dat de taal nog goed beheerst, wordt steeds kleiner en dat is bijzonder jammer, want als je een taal goed spreekt, heeft dat veel voordelen:

Spreek je correct Frans, dan kan dat een voordeel zijn! Zie de prijzen op de prijslijst.

Aan het einde van de brugklas houden we een taaldorp, waarbij je gesprekjes in het Frans moet kunnen voeren: je kunt bijvoorbeeld informatie opvragen bij het reisbureau, een kopje koffie bestellen op een terras of iets kopen bij de slager.

In de tweede klas gaan we verder met de spreekvaardigheid. Dan kun je ook eten bestellen in een restaurant, boodschappen doen op de markt en iets kopen in een kledingzaak.

In de derde klas gaan we echt opdrachten uitvoeren in Frankrijk. Je zult er versteld van staan hoe je je dan al redden kunt!

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.