Onderwijsconcept

In schooljaar 2018/2019 is CSG Winsum gestart met een nieuw onderwijsconcept. Er werd geconstateerd dat er regelmatig leerlingen op school rondlopen die, gezien hun ontwikkeling, er veel baat bij hebben om pas na twee jaar het definitieve advies te krijgen. Leerlingen die zich aanmelden op de CSG Winsum krijgen twee jaar de tijd om te laten zien op welk niveau zij het beste presteren. In dit nieuwe concept kan een leerling de eerste twee jaren niet blijven zitten. Op deze wijze wil CSG Winsum toekomstige leerlingen meer kansen bieden om het juiste niveau te bereiken.

Brugklas

Er wordt gestart met 1 vmbo bb/kb klas, 1 vmbo-kb/mavo klas en 1 mavo/havo klas. De leerlingen in de klas vmbo bb/kb krijgen les op het bij de leerling passende niveau. Het aangeboden lesniveau in de andere klassen is per klas steeds het hoogste van de twee niveaus. Vanaf schooljaar 2019-2020 worden leerlingen van leerjaar 1 geplaatst met een advies vanaf vmbo-bb tot en met havo. Dit eerste leerjaar wordt aangeboden in samenwerking met Het Hogeland College Wehe-den Hoorn.

Doorstromen na klas 2

In het tweede jaar krijgt de leerling rond april het advies te horen waarvan de school denkt dat dit het beste bij de leerling past. De vmbo-kb en havo leerlingen stromen door naar  collegascholen, de mavo (vmbo-tl) leerlingen blijven en doen op de CSG Winsum examen. De CSG Winsum biedt in 2019-2020 nog geen vmbo-bb aan in klas 2. Vanaf 2020-2021 zal dit wel zo zijn samen met Het Hogeland College Wehe-den Hoorn.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via info@csgwinsum.nl.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.