Internationalisering

Partnerscholen

Binnen UNESCO-scholen staat het stimuleren van internationale verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit centraal. CSG Winsum heeft in de loop der jaren verschillende buitenlandse partnerscholen gehad: Zwickau, Ganderkesee, Kęty, Żurawica en Lubranieć en Nowa Wieś. Havo-3 bezocht elk jaar Uelsen.

Klas 2

Klas 2 wisselt via Erasmus+ uit met de Von Ravensbergschule in Bersenbrück (Duitsland). Het tweejarige project heeft als onderwerp “Sport en spel – vroeger en nu”. Van 28 november t/m 2 december aanstaande zijn onze leerlingen in Bersenbrück. Begin mei 2017 vindt het tegenbezoek plaats.

In mei/juni 2017 zal er bovendien een tweedaags project worden gestart met de Graf Von Zeppelin Schule uit Ahlhorn (Duitsland).

Klas 3

Klas 3 wisselt uit met scholen in Polen: Lubranieć en Nowa Wieś. Het thema van beide uitwisselingen is: “UNESCO – open your minds to become close friends”. Deze uitwisselingen worden mede mogelijk gemaakt met VIOS-subsidie van EP-Nuffic.

UNESCO-thema’s

We werken tijdens uitwisselingen aan UNESCO-thema’s die vanuit de verschillende vakken worden aangeboden. Op die manier voegt een uitwisseling ook daadwerkelijk iets toe aan het curriculum van de school en krijgt de UNESCO-boodschap voor leerlingen een concrete invulling. Zo worden er bijvoorbeeld excursies georganiseerd naar locaties die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan, zoals het voormalig concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau en de zoutmijnen van Wieliczka in Polen.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.