Activiteiten

Verkeersveiligheidslabel

De CSG Winsum is sinds 2008 gecertificeerd met het verkeersveiligheidslabel. Elk jaar vindt de verkeerstweedaagse plaats. Brugklasleerlingen bezoeken dan de verkeersmarkt en de stadswachten van Winsum komen op school om de fietsen te controleren. Medewerkers van Bureau HALT geven voorlichting. In de lessen biologie en aardrijkskunde wordt aandacht besteed aan het onderwerp verkeer.

Talentenpodium

Eén van de jaarlijks terugkerende hoogtepunten van onze school vormt de open talentenpodium avond. Leerlingen spelen klassieke muziek, jazz, pop en eigen composities. Er wordt gezongen, gedanst, er is cabaret en er worden zelfgemaakte gedichten voorgedragen. Er is altijd veel belangstelling van leerlingen, leraren, ouders en anderen voor deze avond.

Frans Taaldorp

Jaarlijks wordt er een ‘Taaldorp’ gehouden voor en door de leerlingen uit de 2e klassen mavo en havo. Zij voeren gesprekjes in het Frans. Zo gaan ze bijvoorbeeld boodschappen doen op de markt, iets drinken en een salade bestellen in een café-restaurant, maar ze oefenen ook hoe ze een plek op een camping kunnen reserveren. Door middel van ‘Taaldorp’ ontdekken de leerlingen dat zij zich al goed in een andere taal kunnen redden in levensechte situaties.

Vakexcursies

Voor alle 3e klasleerlingen met aardrijkskunde in het pakket wordt een (fiets)excursie georganiseerd. In de vierde klas vormen de vakexcursies aardrijkskunde en handvaardigheid een vast onderdeel van de eindexamenprogramma’s.

Vieringen en feesten

Op of rond 5 december wordt de school altijd bezocht door Sinterklaas. Verder zijn de kerstviering en de paasviering belangrijke momenten in het schooljaar. Het zijn vieringen waarin de leerlingen zoveel mogelijk worden betrokken en waarin onze christelijke identiteit tot uitdrukking komt. Er wordt veel aandacht en tijd aan besteed om met elkaar iets moois op de planken te zetten. Ieder cursusjaar wordt er voor alle leerlingen een theme/dance-evening georganiseerd. Dit feest vindt op school plaats. Elke klas kan met de mentor één of meerdere keren per jaar activiteiten organiseren. Dit gebeurt op eigen initiatief, binnen of buiten de school.

Sport

Naast de wekelijkse gymnastieklessen, in school en buiten op het kunstgrasveld, wordt er een aantal sportdagen georganiseerd voor alle leerlingen. Bijvoorbeeld het traditionele volleybaltoernooi in december en de buitensportdag aan het eind van het schooljaar. In het 3e en 4e jaar kan in het kader van sportoriëntatie gekozen worden uit een aantal minder bekende sporten, zoals fitness, spinning, steps, free running, boksen en kickbiken. In oktober doet een aantal leerlingen op vrijwillige basis mee met de ‘4 Mijl van Groningen’ en in februari aan de ploegenachtervolging op de schaats op de ijsbaan in Kardinge. Eén keer in de twee jaar organiseren we, mits de weersomstandigheden het toelaten, een langlaufdag voor alle leerlingen en personeel in Winterberg (Duitsland).

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.