Uitwisseling mede-scholieren Duitse Bersenbrück

DAG 1:

Vandaag, maandag 8 mei 2017,  zijn onze mede-scholieren uit het Duitse Bersenbrück aangekomen. Vandaag stond in het teken van kennismaken en het dorp verkennen. Samen tennissen, kanoën en een selfiespel in het dorp. De middag werd begonnen met een gemeenschappelijke lunch en afgesloten met het avondeten. Morgen naar Papendal, NOC NSF.

 

 

 

DAG 2: Vandaag zijn de tweede klassers naar Papendal geweest. Daar hebben ze schermers gehad en een GPS tocht gelopen. Papendal is natuurlijk het sportcentrum van de Olympische sporters. En wie was er vandaag even in Nederland: juist de snelste vrouw van Europa Daphne Schippers. Maar ook baas Maurits Hendriks, dames en heren volleyballers, de BMX-ers en olympisch judoka Frank de Wit. Één van de sporters was er in zijn privé wagen, zie foto. Topsport is soms goed betaald blijkbaar.

DAG 3: Vandaag een super sportieve dag gehad in Flevonice. In 3 groepen hebben we ge-e-biked. Je krijgt rolschaatsen onder en een e-bike en scheuren maar!!! Zie foto. Verder nog een obstaclerun gedaan. Lekker rennen, vallen, vliegen, opstaan en weer doorgaan. En ook het Footgolf was waanzinnige gaaf. Daarna nog even geshopt in Bataviastad. Uiteraard hebben we de dag afgesloten met avondeten op school.

Donderdag stond de stad Groningen op het programma. Eerst in kleine groepjes een stadswandeling gemaakt en daarna geluncht op het Martinikerkhof. Daarna even gebowld en als slot het aller belangrijkste: Shop till you drop! Zeer geslaagd!

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.