Samenwerking met Het Hogeland College Wehe-den Hoorn

CSG Winsum onderzoekt samen met Het Hogeland College Wehe-den Hoorn en Terra Winsum de mogelijkheid van één onderwijsvoorziening voor vmbo in Winsum. Vooruitlopend op de onderzoeksresultaten gaat CSG Winsum al samenwerken met Het Hogeland College Wehe-den Hoorn. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat goed vmbo-onderwijs in de regio gegarandeerd blijft. Ook willen we onze leerlingen de keuze geven uit een breed en gevarieerd onderwijsaanbod.

Hoe we dat gaan doen?

De eerste stap in de samenwerking is een gezamenlijke brugklas met ingang van het schooljaar 2019-2020. Komend voorjaar wordt na een haalbaarheidsonderzoek besloten hoe en wanneer de samenwerking verder vorm zal krijgen. In ieder geval is het nu al zeker dat de leerlingen, die het komende schooljaar in de brugklas starten, vmbo-onderwijs kunnen volgen op alle niveaus.

Wat betekent dat voor onze nieuwe brugklasleerlingen?
Alle leerlingen die zich aanmelden voor de brugklas bij de CSG Winsum of Het Hogeland College Wehe-den Hoorn volgen in het schooljaar 2019-2020 hun lessen in het schoolgebouw van CSG Winsum in Winsum. De lessen worden gegeven door zowel docenten van  CSG Winsum als van Het Hogeland College Wehe-den Hoorn.
Daarbij onderscheiden we de volgende niveaus:

  • basisberoepsgerichte leerweg (bbl),
  • kaderberoepsgerichte leerweg (kbl),
  • theoretische leerweg (tl)
  • en theoretische leerweg/havo (tl/h).

Bij de aanmelding voor de brugklas moet de leerling samen met zijn/haar ouders wel een keuze maken voor CSG Winsum of Het Hogeland College Wehe-den Hoorn. Dit heeft geen invloed op het onderwijs of de klassenindeling. De leerlingen komen dus gewoon bij elkaar in de klas. De klassen worden ingedeeld op basis van het advies van de basisschool. Dat gebeurt bij voorkeur op niveau, maar een combinatieklas is niet uit te sluiten. Download voor meer informatie hieronder de folder.

Downloads

Folder CSG Winsum en Hogeland College Wehe-den Hoorn Download

Aanmelding

Aanmelding op een van onze scholen kan op verschillende manieren:

  • door het aanmeldingsformulier in te vullen op de website van www.csgwinsum.nl of www.hogeland.nl (Wehe-den Hoorn), en de print per post te versturen naar het postadres van de betreffende school,
  • door persoonlijk in te schrijven tijdens onze inschrijfmiddag op 13 maart aan Meeden 35 te Winsum. Dan kan ook gekozen worden voor een van de talentklassen,
  • door aan te melden via de basisschool.

Downloads

HHC1903 Combi aanmeldingsformulier HHC_CSG_A4_RGB v2 MvD (invulbaar) Download
Aanmeldingsformulier CSG Winsum en Hogeland College Wehe-den Hoorn (printen) Download

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen omtrent onze samenwerking? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief of download ze hieronder.

Downloads

001 Nieuwsbrief CSG Winsum, Het Hogeland College Wehe-den-Hoorn en Terra Winsum Download
1901 Nieuwsbrief 1 - Wij gaan samen Download
1907 Nieuwsbrief 2 - Samenvoeging tot één school Download

Contactgegevens

CSG Winsum
Meeden 35
9951 HX Winsum
0595 44 17 01

Het Hogeland College Wehe-den Hoorn
Postbus 10, 9989 ZG Warffum
0595 42 50 05
www.hogeland.nl/Wehe-den-Hoorn

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.